За трета поредна година Денят на химика в Димитровград бе отбелязан с хепънинг край язовир Черногорово. Празникът събра стотици заети в първия за България химически завод, открит през  1951 г.

Бивши и настоящи работници в предприятието, заедно със своите семейства, се радваха на богатата музикална програма и осигурените многобройни детски атракции. И тази година бяха организирани стрелба с лък, разходка с каяци във водите на язовира, състезания по пейнтбол, спортен риболов, футбол, волейбол, федербал, бадминтон.

За най-малките бяха отворени редица ателиета: кулинарното „Малкият готвач“ за здравословно хранене , магическа работилница за фокуси с Теос Меджик, ателие за изработване на фигурки от вълна,  за изобразително и приложни изкуства, арт керамика, дървени магнити, уроци по плетиво с бабите от НЧ „Просвета 1926” в с. Крум. Не липсваха балони, надуваем замък, аниматори и любими анимационни герои.

На сцената тази година се представиха  финалистката от последния сезон на Х-фактор Ева Пармакова, изпълнителят на тракийски народни песни Здравко Мандаджиев, хип-хоп формация „The Teacher”, танцов клуб „Street Dust dance” с ръководител Миглена Бинева и Куклен театър-Стара Загора със спектакъла „Фолклорна магия”. 

Професионалният празник на заетите в химическата индустрия по традиция се отбелязва на 10 май. Заетите в димитровградския завод поздрави изпълнителният му директор Димитър Димитров. „Химията е наука с хилядолетни традиции, която и днес продължава интензивно да се развива с цел да улеснява хората и прави животът им по-добър. Продуктите на химическата индустрия са неотменима част от всяка сфера на човешкото ежедневие и ние се гордеем да сме част от нея“, каза той.