30 в консултативния младежки съвет на Димитровград подписаха за партньорство с общината
64930

Your browser doesn’t support HTML5 audio

30 в консултативния младежки съвет на Димитровград подписаха за партньорство с общината
  • 30 в консултативния младежки съвет на Димитровград подписаха за партньорство с общината

Споразумение за партньорство подписаха кметът на община Димитровград Иво Димов и учреденият по решение на местния парламент от края на март Консултативен младежки съвет. В споразумението са разписани правата и отговорностите на всяка от страните. В най-новия обществен съвет влизат представители на общинската администрация, на общинския съвет, на ученическия парламент и ученическите съвети от  3 димитровградски гимназии, двете средни общообразователни училища и едно основно, на местната фондация „Подари усмивка” и младежките структури на ГЕРБ и БСП. Консултативният съвет се създава за срок от 4 години с идеята да се включат младежи на възраст от 16 до 35 години, както и представители на младежки и неправителствени организации. Идеята е те да подпомагат община Димитровград по отношение на младежките политики, като имат и конкретни ангажименти по приетата от общинския съвет програма за финансиране на младежки проекти „Димитровград за младите”.

Консултативният младежки съвет се учредява за срок от четири години. Включва 30 души на възраст от 16 до 35 години, както и представители на различни младежки и неправителствени организации. 16-членна експертна комисия ще работи по програма „Димитровград за младите”, която ще финансира младежки проекти.

Изключително съм горд с учредяването на този консултативен съвет и като негов председател искам да ви заявя своята готовност да работим така, както трябва, каза кметът Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.