10 години чества читалището на Марийно с "Живия Хайтов"
98813

Your browser doesn’t support HTML5 audio

10 години чества читалището на Марийно с "Живия Хайтов"
  • 10 години чества читалището на Марийно с "Живия Хайтов"
Изложба с рисунки от конкурса на Фондация "Памет" по повод 50-годишнината на "ДИВИ РАЗКАЗИ"от Николай Хайтов и 99 години от рождението му бе открита днес в зала „Асен Крайшников“ на Клуба на дейците на културата в Димитровград. Експозицията включва 10 пана с конкурсните творби на 10-те участници от столичната художествена гимназия.

Учениците рисуват своите представи за героите на този емблематичен сборник, а конкурса печели дванайсетокласничката Люба Дашинова, чиято творба краси корицата на най-новото издание на „Диви разкази“. Това разказа по-малкият син на писателя- архитект Здравец Хайтов, който гостува в Димитровград.

Изложбата е част от програмата за 10-годишнината на читалището в кв. Марийно, което носи името на Николай Хайтов. От 17 ч. там ще е и тържественото честване на годишнината под мотото „Живият Хайтов“.

В концерта ще участва и фолклорната група от родното село на Николай Хайтов Яврово, които също гостуваха за откриване на изложбата. Представиха я секретарят на КДК Анелия Радева и арх. Здравец Хайтов. 

Разказа на Николай Хайтов "Мерак" представи актьорът от Димитровград Иван Нечев, което също бе част от програмата за откриване на експозицията.

Чуйте звукова картина от откриването на изложбата и арх. Здравец Хайтов в звуковия файл.