На официална церемония, пред служителите на Областна администрация, Областният управител Николай Григоров получи символа на държавността от своя предшественик Мариян Костадинов.

„Поради ангажименти, предаването на почетния символ на Областния управител – триизмерната пластика на основната структурна форма на герба на България, не съвпадна със заповедта за назначаване на новия областен управител”, каза Мариян Костадинов и изказа своята благодарност на целия екип на администрацията, с който работи през тези четири години.

„Такава е нашата работа и ние трябва да работим в услуга на гражданите и да следваме политиката на държавата. Знаете, че аз не възприемам думата политиката, така както е общоприетото схващане за нея, а като политики, като действия, които провеждаме за едно дългосрочно развитие например на региона ни. В тази насока смятам, че предавам символа на държавността в добри ръце и пожелавам на г-н Григоров здраве и успехи.”

Николай Григоров изрази удовлетвореност от нивото, в което поема да ръководи Областната администрация.



„За една седмица, обясни той, имах възможност да се запозная с основни направления на работата и искам да изкажа своята удовлетвореност от това, което видях” – и допълни, че ще продължи всяка хубава инициатива и започнат проект, както и че ще се стреми да задържи и развива постигнатото. „Ние и занапред ще продължим да работим с г-н Костадинов, разбира се в качеството му на човек ангажиран с обществена дейност” - увери новият областен управител Николай Григоров.