Трети протест на недоволни от скъпите горива се състоя тази вечер в Добрич. Автомобилите се събраха на обичайното си място в квартал "Рилските блокове" и оттам тръгнаха на автошествие. Протестиращите се разделиха на групи и посетиха бензиностанции в града.



Там колите започнаха да зареждат малки количества гориво – например за 7, 16 или 49 стотинки. Такъв беше начинът днес недоволните да изразят своя протест.

Това, което добричлии искат, е да има по-голям контрол върху веригите, които продават горива и да няма големи разлики в цените в отделните градове. Те искат още качеството на горивата да се подобри, защото според тях търговците слагат в тях вода и други примеси, а това съсипва автомобила и бърка дълбоко в джоба на собственика.

Някои от протестиращите заявиха, че не са съгласни с идеята на т. нар. система „бонус-малус”, когато се купи кола втора ръка, новият собственик да наследи провиненията и по-скъпата застраховка "Гражданска отговорност" от предишния. Според хората това е нелогично, но иначе одобряват бонусите за изрядните шофьори при сключване на застраховката. 

Утре и в неделя в Добрич няма да има автошествия, но всеки, който желае, ще може да се присъедини към протестите във Варна. В морската столица и в още над 20 града се планират протести през уикенда.