Добрич получава 387 хиляди лева за извънкласни дейности на учениците
19994

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Добрич получава 387 хиляди лева за извънкласни дейности на учениците
  • Добрич получава 387 хиляди лева за извънкласни дейности на учениците

Община Добрич ще получи над 387 000 лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" за осъществяването на проект „Моето училище - моят интересен свят", съобщи зам.-кметът Надежда Петкова. Дейностите са насочени към извънкласни занимания на деца от 1 до 12 клас от 18 общински училища. В различните видове школи ще бъдат обхванати 1470 деца. 

Идеята е учениците да  бъдат мотивирани да се включват в инициативи извън училище. Партньори на кметството по проекта ще бъдат Младежкия център, читалище „Йордан Йовков" и спортни клубове. 

Ще бъдат организирани разнородни занимания - по футбол, тенис, волейбол, колоездене, изобразително изкуство, природонаучни дисциплини, езикови школи. "Съществен момент на проекта е, че децата абсолютно безплатно ще се ползват от школите и клубовете, като ние ще им осигурим подходящи преподаватели, бази и необходимите съоръжения", подчерта Петкова. 

С около 10 000 лева от парите ще се извършат ремонти на физкултурни салони и ще се купят спортни пособия. Дейностите по проекта ще продължат 11 месеца - от август 2009-та до края на юни 2010 година.



Подробности за проекта чуйте от Надежда Петкова в прикачения файл: