Повдигнаха обвинения срещу 28-годишен мъж за прегазването на 17-годишното момиче край Гоце Делчев, съобщиха от прокуратурата.

Около 20,20 ч. на 29 януари на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, обвиняемият Р.А. при управление на лек автомобил, м. „Форд“, нарушил правилата за движение. Водачът не контролирал непрекъснато управляваното от него моторно превозно средство и не намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след деянието Р.А. избягал от местопроизшествието.

Какви са версиите за смъртта на 17-годишното момиче край Гоце Делчев

"Жертвата е пътувала с неин приятел и негов братовчед. Скарали се, а след това приятелят й я бил. Момичето започнало да бяга по пътя, но той я върнал в колата. След което тя се е опитала да привлече внимание на другата кола и вероятно е изскочила на пътя й. Шофьорът на автомобила, който прегазва жертвата, е бил дрогиран”, разказа по-рано в ефира на NOVA зам.-кметът на община Гърмен Владимир Донков.

Вчера стана ясно, че водачът е употребил наркотици. Той има повдигнато обвинение и за това деяние. С техническо средство е установено, че е бил под влиянието на тетрахидроканабинол. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние, посочват от прокуратурата.


Според държавното обвинение, налице е реална опасност обвиняемият Р.А. да се укрие и да осъществи друго престъпление.

Само на 17 години е било умишлено прегазеното край Гоце Делчев момиче

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград той е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искането за вземане на мярка за неотклонение срещу него.