Официалната ливанска информационна агенция и източник от Хизбула съобщиха за удар с дрон срещу камион в Източен Ливан, при който е ранен един човек и за нападението е обвинен Израел, предаде АФП.

Нападението е извършено в момент, когато насилието между Израел и проиранската Хизбула се засили през последните дни.
Израелски безпилотен самолет е нанесъл удар по камион, превозващ гориво, принадлежащ на Хизбула, в Дурес, на входа на град Баалбек в равнината Бекаа, съобщи източник от Хизбула.

Националната информационна агенция (ANI) потвърди "вражески удар с дрон", като се позова на Израел. И двата източника твърдят, че шофьорът на камиона е бил ранен.


Израелската армия обяви "офанзивна акция" в Южен Ливан, като заяви, че нейните военновъздушни сили и артилерия са поразили 40 цели на Хизбула и са убили половината от нейните командири в района.

Хизбула не коментира тези твърдения.

От началото на войната в Ивицата Газа между Израел и Хамас на 7 октомври Хизбула извършва почти ежедневни нападения срещу Израел в подкрепа на своя съюзник - палестинското ислямистко движение.

Израелската армия отвърна на удара, като все по-често бомбардираше ливанска територия и извършваше целенасочени нападения срещу служители на Хизбула.

Последният удар, който се приписва на Израел в Бекаа, датира от 14 април, когато обект на нападение е сграда на Хизбула в тази равнина - крепост на мощната ливанска групировка близо до границата със Сирия.

От 7 октомври насам насилието между Хизбула и Израел е отнело живота на 380 души от ливанска страна, повечето от които бойци на Хизбула, както и на 72 цивилни.

В Северен Израел по данни на армията са убити 11 войници и 8 цивилни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС