Три фракции във Върховната рада (парламента) на Украйна предлагат да бъде свален от длъжност председателят на комисията по външна политика Богдан Яременко, заяви лидерът на фракция „Глас” Сергей Рахманин. Искането е заради избухнал скандал с депутата от пропрезидентската фракция „Слуга на народа”. Той беше сниман от парламентарни журналисти как разменя интимни съобщения телефона по време на парламентарна сесия и си уговаря среща с жена срещу заплащане.

Секс скандал гръмна в парламента на Украйна (ВИДЕО)


По-късно Яременко написа в социалните мрежи, че преписката е изфабрикувана специално заради журналистите. Той ги заплаши, че ще им потърси наказателна отговорност заради намеса в личния живот. От парламентарната трибуна се извини на тези, „на които през последните дни е създал неудобство и дискомфорт”.

Според трите фракции, искащи отстраняването на Яременко от заеманата длъжност, поведението му съдържа „елементи на обида към законодателния орган и заявления, които може да се тълкуват като заплаха към журналистите, което е неприемливо и недопустимо”.

Сергей Рахманин настоя, че депутатите и ръководството на парламента трябва да оценят с необходимото внимание поведението на Яременко и да направят необходимите изводи. В същото време се призовава и самият председател на външната комисия да направи „единствената правилна в дадената ситуация стъпка”. 
БГНЕС