Коронавирусът разболяваше хора в Китай още през ноември и декември миналата година, но вече стъпи трайно на европейска почва. Все повече и повече хора са диагностицирани със заболяването.

Макар и много лекари да казват, че младите хора биха изкарали COVID-19 дори на крак, диагнозата буди страх и тревога.
 

Именно с тревога и много емоция легендата ни в баскетбола, Тити Папазов, сподели, че 18-годишният му племенник е диагностициран с COVID-19. Момчето е баскетболист, живее и тренира в България. Вижте в канала "Sports Virals" във vbox7:
 

Племенникът на Тити Папазов е на 18 г. и не е хоспитализиран, заради липсата на симптоми той се лекува у дома. Коронавирусът приземи света, но паниката е лош съветник, заключи Папазов пред Николаос Цитиридис.




Именно заради многото си контакти, спортистите се оказват лесни разпространители на COVID-19. Така например в италианското първенство всичко започна с Даниеле Ругани, но след положителни проби дадоха още 11 футболисти от различни отбори, сред които и Блез Матюиди от Ювентус.
 

Първият заразен в английската висша лига пък се оказа футболистът на Челси, Калъм Хъдсън. Отвъд океана пък с положителна проба е и суперзведата на НБА Кевин Дюрант.