Помните ли малката и сладка Матилда? Нейната звезда изгрява още в ранна детска възраст. Истинското ѝ име е Мара Уилсън и стана известна с ролите си във култови филми като "Мисис Даутфайър", "Матилда", "Простичко желание".

20 години  след участието си в тези, а и други ленти, тя остава разпознаваема със своя детски образ. Вижте в канала "Stars News" във vbox7:
 

Тя безспорно бе едно от най-известните деца в Холивуд, но с годините Уилсън намалява участията си във филми. Тя снима няколко роли в кратки сериали, а през 2016 г. хваща химикала и влиза в ролята на писател. 

В наши дни 32-годишната звезда от "Матилда" описва шеметното си детство в книгата "Къде съм сега?".

 

Разкази за славата, която идва като гръм от ясно небе; за това какво е да си малко момиче сред големи актьори; за прехода от филмова звезда към скромен живот, извън обществения и медиен интерес.

Освен с книгата си, през 2016 г., Уилсън се завърна в медиите и с едно свое признание, за което година по-късно тя съжали, че е направила. След атаката в нощен гей клуб в Орландо, актрисата призна, че е бисексуална.

По-късно тя съжали за признанието си. Причината - Уилсън получила обвинения, че е използвала трагедията, за да спечели вниманието към себе си.

"Една от причините да не се разкрия толкова години беше, че израснах, слушайки, че бисексуалните момичета са "луди", егоистични и алчни. Обичам вниманието, но не съм толкова коравосърдечна, за да се възползвам от подобна трагедия", написа тя в "Туитър". 

В наши дни Мара Уилсън е известна като писателка и активна личност в социалните мрежи, а за всички, израснали през 90-те, тя ще си остане любимото дете на Холивуд.