Комедийният актьор Стив Харви, който неотдавна погрешно обяви за носителка на короната "Мис Вселена" претендентката от Колумбия, вместо победителката от Филипините, се прояви отново. Този път той поздрави всички с Великден, вместо с Рождество Христово, предаде РИА Новости.

В петък, на 25 декември, когато се чества Коледа, актьорът неочаквано написа на страницата си във Facebook: "На всички щастлива Пасха!".

Нелеп гаф: Сложиха короната на грешната „Мис Вселена“ (ВИДЕО)

Ползаватели на социалната мрежа се отнесоха с хумор към поредната грешка и също поздравиха актьора с Великден. Други се посмяха, но поправиха Харви, пожелавайки му щастливо Рождество.

Според трети той тенденциозно е сбъркал празниците и така се е надсмял над самия себе си за допусната на "Мис Вселена" грешка. Досега постът във Facebook е събрал над 2 млн. харесвания.



Най-красивата на Вселената, избрана на конкурса в Лас Вегас, е 26-годишната филипинка Пиа Алонсо Вуртцбах. Но тя трябваше да преглътне гафа, предизвикан от водещия Стив Харви, който по погрешка коронова 21-годишната колумбийка Ариадна Гутерес.

Когато вече й беше сложена короната на "Мис Вселена", актьорът се извини, като каза, че неправилно е прочел името, което е било в плика. Гутерес трябваше да се задоволи с второто място в надпреварата.

По-късно Стив Харви се извини още веднъж за грешката си на "Мис Колумбия" и на "Мис Филипини". Въпреки това група колумбийски адвокати вече подготвят иск към организаторите на "Мис Вселена" във връзка със скандала, разразил се на финала на конкурса за красота в Лас Вегас.

Източник: БТА