Британската кралица е разстроена от плановете на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да се откажат от привилегиите си като членове на кралското семейство и да водят независим живот, съобщи вестник "Сън".

По-рано принц Хари и съпругата му, бившата американска актриса Меган Маркъл, обявиха, че искат да се откажат от финансовите привилегии, определени от статуса им на херцог и херцогиня на Съсекс и да печелят парите си сами, продължавайки обаче да изпълняват задълженията си като кралски особи. От Бъкингамският дворец заявиха, че тази стъпка създава проблеми, чието решаване ще отнеме време.

Принц Хари и Меган напускат кралския двор, ще работят, за да бъдат независими

"Тяхното изявление не беше съгласувано с никого. Това нарушава протокола. Това е обявяване на война на семейството ... Кралицата е дълбоко натъжена. Принцът на Уелс (Чарлз) и херцогът на Кеймбридж (Уилям) са много ядосани", съобщава източникът на вестника.

Членове на най-високопоставения кръг на кралската фамилия са кралицата, нейните деца, внуците й от най-големия й син, принцовете Уилям и Хари и техните жени. Решението на принц Хари и Меган да напуснат този кръг ще промени сериозно лицето на монархията.

 

След Брекзит Великобритания се готви за Мегзит (ВИДЕО)

Принц Хари в миналото не криеше факта, че високият му статус го обременява, особено след смъртта на майка му принцеса Даяна, която загина след преследване от папараци. Меган, която е бивша актриса, наскоро направи сензационното за член на кралското семейство изявление, че е сериозно притеснена от критиките на медиите по неин адрес.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС