Производителите на "Орео" явно са готови на всичко не само за да рекламират продукта си, но и за да го съхранят за идните поколения. За целта те са построили устойчиво на апокалиптични бедствия хранилище в северната част на Норвегия и са складирали в него обичаните бисквитки тип сандвич, както и мляко на прах, пише в. "Дейли стар".

Независимо дали става въпрос за сблъсък с астероид, климатични промени или икономически срив, съществува голяма вероятност човешката раса да се изправи пред трудни времена през следващия век.

Бункерът, построен от производителите на "Орео", не само е вдъхновен от прочутото хранилище за семена във вечната замръзналост на Свалбард, Норвегия, но и се намира в близост до него.

"Бисквитеното хранилище" е изградено скоростно с оглед предстоящото преминаване край Земята на астероида 2018 VP1. Въпреки че шансът въпросният обект да удари планетата ни на 2 ноември - в навечерието на президентските избори в САЩ, е едва 0,41 процента, компанията-производител на "Орео" не иска да оставя нищо на случайността.


Как се съхраняват популярните бисквитки, за да бъдат опазени за идните поколения? Всеки пакет е опакован с майлар (специално фолио). Така любимите бисквити могат да бъдат надеждно защитени от химическо въздействие, влага и въздух, и да бъдат запазени при температури от минус 27 градуса Целзий до плюс 148,8 градуса Целзий.

В хранилището е складирано и мляко на прах, за да могат оцелелите от потенциална бъдеща катастрофа да си "забъркат" напитка с няколко шепи сняг.

Производителите на "Орео" са разкрили координатите на хранилището, но не и кода за отваряне на бронираната му врата.
БТА