Ремонтът на банята е доста скъпо и мръсно занимание. Ето защо много хора ремонтират първо банята си, а след това останалата част от жилището. 

Ако не планирате или нямате възможност за основен ремонт, но ви е писнало от скучната баня, ние ви предлагаме няколко практични идеи, с които да я обновите. Вижте ги в канала "Кaк дa" във vbox7:

Бялата баня сякаш предизвиква тръпки на отвращение. Стерилна, ретро, скучна, безидейна, като в болница или старо училище…изобщо кой иска банята му да е в бяло в днешно време?
 

С идеите, които ще ви предложим обаче, бързо ще променим мнението си по темата, защото сегашната бяла баня няма нищо общо с онези от миналото.


По-евтина е за поддръжка. Белите плочки и санитария винаги са налични и цените им са по-разумни, в сравнение с цветните варианти, ако все пак решите да правите ремонт.

Няма как да сбъркате. Рискът да създадете кичозна баня е много голям, ако се опитате да реализирате модерните тенденции, докато тук резултатът се знае от самото начало.
 

Не е натоварваща. Една хубава бяла баня с подходящите декоративни елементи носи онова спокойствие, което всички търсим, когато се уединим в това малко, но важно помещение. Крещящите цветове като червено, черно или розово правят чудесно първо впечатление, но с годините започват да натоварват сетивата.

Бялата баня може да изглежда по различен начин само като смените акцентите – огледало, кърпи и саксии с цветя.

Ето няколко идеи как да преобразите банята:

Златните елементи превръщат бялата баня в луксозно убежище.

Балансирайте със сиво дърво в частите, които не се мокрят за истинско скандинавско усещане. 
 

Сменете всички аксесоари за баня. Завесата за вана – започнете с нея, така лесно може да продължите с другите неща – килимчето за банята, както и кърпите и всички пешкири. Може да ги съчетаете в един цвят и да направите два или три комплекта в различни нюанси, за да внасяте по-често разнообразие.

Купете хубав ароматизатор за баня, така хем ще ухае приятно, хем може да бъде част от обзавеждането. В наши дни има красиви ароматизатори, които са не само трайни, но и приличат на красива декоративна вещ, която запълва един или друг ъгъл.

Белият цвят е много подходящ за бани с естествена светлина. Отражението в стените във всяка част на деня е различно, което прави банята ви наистина уникална.
Може да подмените крушките, а и дори самите осветителни тела.