Белоградчишкият епископ Поликарп  отслужи молебен за здраве по повод шестата годишнина от силното земетресение, което разтърси Перник. В църковния ритуал, който се състоя пред централния храм „Св. Иван Рилски” , се включиха и пернишките отци Борис, Николай и Людмил, както и  отец Никанор от Гигинския манастир.
 
Всички  отправиха молитва към Господ да бди над Перник, за да не се случват повече подобни природни бедствия и благодариха, че земетресението не е отнело човешки живот.
 
В словото си пред перничани епископ Поликарп напомни, че в дни на бедствия и скърби трябва да сме обединени и да си помагаме.

На молебена присъстваха кметът на общината Вяра Церовска и заместниците й, народният представител Александър Александров,  областният управител Ирена Соколова, председателят на Общинския съвет Иво Савов, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, общински съветници и десетки  миряни, дошли да отправят своите молитви за здраве.

 
„Аз лично си спомням всичко,  това което изживях на 22 май 2012 година като лекар, майка, дъщеря, съпруга и съсед. Знам, че тези последствия не бяха в този кратък миг, всичко това продължи. С този молебен, който  започна днес, трябва да  бъдем заедно, обединени и да вярваме, да си помагаме и да бъдем настойчиви, един до друг тогава, когато имаме проблеми и задачи да изграждаме“, сподели кметът Вяра Церовска.

По думите на градоначалника 26 млн. лв. са средствата, които са отпуснати до момента от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.
 
„Много са нещата, които се случиха и които промениха облика на Перник, благодарение на тези средства. Факт е вече изградената детска градина в Батановци, както и много други общински обекти. Приключи изграждането на читалището в село Драгичево, започва изграждането на читалището в квартал „Бела вода“. Много са църковните обекти, които получиха средства, за да възстановят своя вид, както и домовете на перничани, за да могат да възстановят не само духовния живот,  но и материалните щети“, посочи още кметът Вяра Церовска.
 
След светия ритуал беше раздаден агнешки курбан за здраве на жителите на общината.