Кметът се срещна с младия картинг шампион Николай Петров
Кметът се срещна с младия картинг шампион Николай Петров / снимка:Община Русе

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна в кабинета си с републиканския шампион по картинг на България за 2015 г. – Николай Петров и неговия баща.

Петнадесетгодишният състезател е възпитаник на СУ „Възраждане“. Зад гърба си има пет години опит, като сам е проявил интерес и инициатива за спортуване в категория „картинг“. Първият му учител е Росен Даскалов, при когото в клуб „Русе Кар Моторспорт“ Николай усърдно тренира и се подготвя за следващите цели – предстои му да извоюва квота за световните финали в Италия. Момчето показва отлични резултати на Републиканския шампионат по картинг и с нетърпение очаква да навърши 16 години, за да може да шофира състезателни автомобили от по-висок клас. На тазгодишното рали „Писта Русе“, Николай взе участие в картинг-състезанията, а любимият му пилот е Константин Маршавелов.

Г-н Стоилов поздрави Николай с думите: „Град Русе винаги е имал класни пилоти в автомобилизма и се гордея с новото поколение състезатели, което показва успехи и мотивация.“ Кметът подари на младия пилот знаме с логото на Община Русе с послание да го развее на следващата си победа и пожела на Николай след време да може да управлява и уникалните SIN Cars.