Четирима инженери с един проблем: как да открият жената на живота си в реалния свят?
Четирима инженери с един проблем: как да открият жената на живота си в реалния свят? / netinfo

Поредната прожекция на киноклуб „Синята къща“ Русе ще се състои днес.  Организаторите от сдружение "Европейски пространства" ще представят на зрителите коопродукцията на Финландия, Германия, България „Любов и инженерство“ /84 мин., английски език, български субтитри, 2014/. Филмът на Тонислав Христов разказва за четирима инженери с един проблем: как да открият жената на живота си в реалния свят?

Тонислав Христов е от Враца, но е завършил документално кино във Финландия, където живее в последните 12 години. Пълнометражният му дебют - "Правилата на ергенския живот", печели наградата в документалния конкурс на "София филм фест" през 2011 г., присъдена от публиката, а "История за храната и душата" от 2013 г. попада в селекцията на престижния Международен фестивал за документално кино в Амстердам (IDFA).

Третият му пълнометражен филм "Любов и инженерство" (Love & Engineering) направи световната си премиера на фестивала "Трайбека" през април и премина успешно през "Хотдокс" Торонто, фестивала в Хелзинки, Visions du Reel в Нион, "Карлови Вари" и в документалната конкурсна програма в Сараево.

Началото на прожекцията е в 18:00 часа в зала "Русе" , билетите за учащи са по 1 лв., за възрастни - 4 лв.