Американците трескаво се готвят за празника Хелоуин
Американците трескаво се готвят за празника Хелоуин / снимка: Guliver/Getty Images

След като миналата година се облече като бременна монахиня, американският войник Шелдън Гейл смята, че ще му е нужен различен вид костюм за тазгодишното честване на Хелоуин в неговия батальон и търси по-секси облекло, съобщи Ройтерс. „Опитвам се да намеря нещо уникално”, заяви 29-годишният Гейл, докато се любуваше на изложения в нюйоркски магазин костюм на супергероя Върколака.

Търсенето на идеалния костюм е станало емблематично за все по-голям брой възрастни американци, за които облеклото за Хелоуин е от голямо значение. Някои са готови да пръснат стотици и дори хиляди долари на предварително планирани за 31 октомври маскирани партита.

Смята се, че американците ще изразходват 7,4 млрд. долара за Хелоуин тази година, като 2,8 млрд. долара ще са предназначени за костюми за деца, възрастни и домашни любимци, сочат данни на Американската национална федерация на търговците на дребно.

Докато в петък децата в страната ще си служат с номера и предупреждения, се предполага, че 75 милиона възрастни също ще честват празника.

„Хелоуин напоследък наистина привлича вниманието на възрастните”, заяви 26-годишната Коуди Хадрик, която стопанисва намиращия се в Манхатън магазин „Абракадабра” за продажба на костюми, перуки, обувки и аксесоари за празника или за отдаването им под наем.”Тази година празникът е в петък. Очакваме немалко лудории”, предвижда тя.

Източник: БТА