ДНЕС с инициатива в помощ на хора с увреждания
ДНЕС с инициатива в помощ на хора с увреждания / Дарик, архив

Движение за национално единство и спасение гр. Кюстендил започва доброволческата инициатива „ДНЕС помага" в помощ на хора с увреждания и за равен достъп до градска и социална среда.

 Доброволческа инициатива на Движение за национално единство и спасение „ДНЕС помага" е насочена към подобряване живота на гражданите с увреждане за равен достъп до градската и социална среда, интеграция в обществото, преодоляване трудния достъп до административни сгради и търговски обекти, равни права, пълноценно и ефективно участие в обществото равноправно с останалите граждани, стриктното прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания

"Инициативата е изцяло на доброволни начала и в момента сме в етап набиране на доброволци. Същинската инициатива ще стартира от 01 декември. Нашата инициатива не е финансирана, а се прави от доброволци, други подобни кампании се организират с европейски пари, насочени са основно към общините, и са за определен, кратък период. България е европейска държава, но това дали е европейска би се познало и по грижите, които полагаме и за хората с увреждания",заявиха от ДНЕС. Инициативата ще стартира освен в община Кюстендил и в общините Дупница, Бобошево, Сапарева баня, Кочериново и Рила.