Цветан Цветанов на работно посещение в САЩ
Цветан Цветанов на работно посещение в САЩ / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов замина на официално работно посещение в САЩ, съобщиха от МВР.

По време на визитата си министърът на вътрешните роботи ще се срещне с ръководителите на всички правоохранателни агенции на САЩ, с Джанет Наполитано - секретар на Департамента за вътрешна сигурност, както и с главния прокурор и министър на правосъдието на САЩ Ерик Холдър.

Министър Цветан Цветанов ще проведе работни срещи с Джон Бренан - съветник на президента Барак Обама по въпросите на вътрешната сигурност и контратероризма и със специалния съветник на президента и координатор по киберсигурност на САЩ Майкъл Даниел.

Българският вътрешен министър ще разговаря с помощник държавния секретар по наркотиците и правоохраната Уилям Браунфийлд и с помощник държавния секретар и директор на Бюрото за дипломатическа сигурност на САЩ Ерик Бозуел.

В Държавния департамент Цветанов ще се срещне с координатора по въпросите на контратероризма Даниел Бенджамин.

Планирани са и срещи на вътрешния министър с конгресмени от Групата за приятелство с България в Конгреса на САЩ и с председателя на комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси в Сената.

Предвидени са посещения в Дирекцията за специални операции на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ /DEA/ и на Националния целеви център към департамента за вътрешна сигурност на САЩ.