Сотир Цацаров е първият кандидат за главен прокурор
Сотир Цацаров е първият кандидат за главен прокурор / http://judicialreports.bg

Председателят на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров е първият кандидат за главен прокурор на България. Той е предложен с подписка за овакантения от Борис Велчев пост, потвърди за Дарик отлично информиран източник. Кандидатурата му е предложена с подписите на 7 от членовете на Висшия съдебен съвет. Изборът ще е в средата на месец декември. Под подписката са се подписали: Галя Георгиева, Ясен Тодоров, Светла Петкова, Михаил Кожарев, Каролина Михайлова, Магдалена Проданова, Соня Найденова.

"Подкрепих кандидатурата на Сотир Цацаров, защото той е изключителен професионалист. Работила съм с него в един състав в Окръжния съд. След като бях назначена в Апелативния съд, съм контролирала неговите съдебни актове, които са перфектни". Това заяви за Дарик Галя Георгиева, член на Висшия съдебен съвет и един от седемте магистрати, които днес са внесли предложението за Цацаров във ВСС.

Георгиева добави, че прокуратурата има нужда точно от човек като него - професионалист в областта на правото и администратор. Тя съобщи още, че проверка на Инспектората на ВСС е показала перфектна работа на Окръжния съд в Пловдив.

Самият Цацаров не беше открит за коментар, тъй като мобилният му телефон беше изключен.