Договор за 216 150 лева подписват в Сандански
Договор за 216 150 лева подписват в Сандански / netinfo

Договор с предмет „Изготвяне на прединвестиционно проучване за ВиК мрежата на град Сандански, оценка на изготвени идейни проекти за пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ - Сандански, работно проектиране на рехабилитация и разширение на обособени части от ВиК мрежата на град Сандански” ще бъде подписан между Община Сандански и консорциум „Аква-Арх-Сандански”.

Дейностите са по проект „Изграждане на пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ и рехабилитация и разширение на ВиК мрежа на гр. Сандански”, като стойността на договора е 216 150 лева, без ДДС. В резултат на изпълнението му община Сандански ще разполага с работни проекти за рехабилитация и разширение на около 31 километра канализационна мрежа и 31 километра водопроводна мрежа.

С реализацията на проекта ще бъде подобрено качеството на околната среда на територията на Градска агломерация „Сандански”. Освен това ще бъде повишено качеството на живот на жителите и гостите на Сандански и село Поленица и косвено на живеещите по поречието на река Санданска Бистрица и осигуряването на качествени водни услуги за жителите им.

Подписаването на договора е предвидено за 9 ноември от 11.00 часа в залата на общински съвет Сандански