Само една на шест прегръдки води до секс
Само една на шест прегръдки води до секс / снимка: sxc.hu

Ако се надявате, че сгушвайки се до половинката си на дивана, това ще се превърне в прелюдия към нещо повече, ще останете разочаровани, поне в пет от всеки шест случая.

Само една на всеки шест прегръдки между партньорите води до секс, изчислили американски учени. Първото задълбочено проучване на навиците за прегръщане установило, че прегръдката е по-вероятно да се използва като повод за разговори за изминалия ден, отколкото като предшественик на дейност в спалнята.

Но интимността, която прегръдката носи, се отразява благоприятно между чаршафите, тъй като изследването установило, че хората, които се прегръщат повече, имат по-добър сексуален живот. Изследователите установили, че типичната двойка се прегръща поне осем пъти седмично, като всяка прегръдка трае малко над 45 минути. Най-популярните места за прегръщане са диванът, креслото и леглото, като жените се наслаждават на прегръдките повече от мъжете.

Учените от университета в Мичиган попитали над 500 обвързани мъже и жени за честотата и продължителността на прегръдките им и как те ги карат да се чувстват. Те трябвало да отговарят и какво правят, когато се прегръщат, къде се прегръщат и кога. Прегръдката била определена като „интимен, физически и нежен контакт, който не предполага сексуална дейност, а включва известна степен на докосване с цялото тяло, не само ръка с ръка или уста с уста”, отбелязва БГНЕС.

Учените открили, че средната прегръдка трае 47 минути и 36 секунди, като вечерите са най-популярният момент за милувки. Изследването установило още, че двойките е най-вероятно да се прегръщат, докато гледат филм на кино или по телевизията, следвани от разговорите, правенето на масаж, слушането на музика и четенето, но само след една на всеки шест прегръдки е вероятно да последва секс. Партньорите, които се прегръщат, докато говорят, най-често обсъждат как е минал денят им.