Логото на проект в Полша е на ученичка от СОУИ.Вазов
Логото на проект в Полша е на ученичка от СОУИ.Вазов / dariknews.archive

Преподавателите по английски език в СОУ "Иван Вазов" Цецка Василева и Росица Георгиева, които представят плевенското училище и страната в град Люблин, Полша, от 22 до 26 октомври по проекта „Повече дървета? Да, моля!", изпратиха първите новини от визитата си.

Във вторник - 23 октомври е проведен конкурс за избор на лого на проекта. В него са участвали рисунки на ученици от всички страни партньори - България, Полша, Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия и Испания. За лого на международния проект е избрана рисунката на Никол Марианова Петрова от 3в клас на СОУ „Иван Вазов" - гр. Плевен.

На рисунката си Никол е изобразила едно око. Зеницата му е картата на Европа. Споделя, че децата най-напред виждат околния свят с очите си. Затова започва мотото си с „Виж!". За миглите на окото е избрала дръвчетата, одухотворила ги е като деца с усмихнати лица, а за ръчички е избрала знамената на държавите от проекта. Европейските страни от проекта са се съюзили и смятат, че е най-добре да имаме зеленината от дърветата, за да сме спокойни и да имаме по-свеж въздух и по-добро здраве, обяснява Никол.

Никол Петрова е едно талантливо момиче от трети клас. Има богата езикова и обща култура, много обича да рисува, да пее, да изучава чужди езици. С удоволствие се включва в конкурса, сама е скицирала проекта за лого. „Виж, мисли, действай!" е мотото на рисунката, което е написано на английски език.

Логото на проект в Полша е на ученичка от СОУ"ИВазов"
netinfo

Третокласничката достойно представи училището, града и страната още в началото на проекта.