Земеделците от врачанско си преизбраха председателя
Земеделците от врачанско си преизбраха председателя / Дарик Враца

Областната структура на ЗНС проведе отчетно изборната си конференция. Като основни моменти бяха разгледани участието на ЗНС в местните избори и бъдещето участие в парламентарните избори. Бяха направени проекто-предложения, които станаха решения и ще бъдат внесени като предложения на предстоящия 39-тия конгрес.

Гости на конференцията бяха кмета на Община Враца инж. Н.Иванов и Областния ръководител на НДСВ инж.М.Младенов.

Анализ на политическото положение в страната и на извънредните избори в някои Общини направи членът на постоянното присъствие на ЗНС Явор Хайтов. Неговото изказване обхващаше и участието му на конгреса на Републиканската партия в гр.Тампа, Америка и конгреса на Европейската Народна Партия, проведен миналата седмица в Букурещ, Румъния.

Делегатите гласуваха и ръководни органи на Областното настоятелство на ЗНС Враца. За трети пореден път за председател на Областното настоятелство бе избран инж.Пламен Ганецовски, заместник председатели станаха  инж.Георги Валентинов, зам.кмет на Община Мездра и инж.Георги Димитров, зърнопроизводител, а секретар - Божидар Големанов. За членове на управителния съвет бяха избрани Явор Хайтов, инж.Пламен Ганецовски и инж.Георги Димитров.

39-тият конгрес на най-старата политическа партия в България ще се състои на 03.11.2012г., в НДК - зала №6, от 10 часа.