Търсят мястото на Видин в следващия програмен преиод
Търсят мястото на Видин в следващия програмен преиод / Община Видин

„Видин в следващия програмен период 2014-2020" бе темата на дискусия, организирана от Община Видин и Областният информационен център. организираха дискусия на тема. Инициативата продължава и утре и е част от празничната програма за Димитровден. През първия ден на форума присъстваха представители на неправителствени организации, читалища и културни институти.

Конференцията откри Борислава Борисова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика". Албена Начева, началник отдел «Координиране на програми и разработване на проекти» в общината, презентира визията на Видин в настоящия програмен период (2007-2013) - динамично развиващ се център, постигащ висок икономически растеж, заетост, устойчиво развитие, подобрено качество на живот, съхранено и популяризирано природно и културно наследство.

По време на дискусията участниците дефинираха най-важните проблеми в Община Видин, чието разрешаване предстои - подобряване на градската среда, намаляване на безработицата и задържане на младите хора във Видин, повече подкрепа и внимание от страна на правителството към нашия регион. Бяха дадени конкретни предложения, свързани с бъдещото развитие на града - откриване на ВУЗ,  създаване на общинска полиция, осигуряване на достъпна градска среда, обща визия на сградите в централната градска част.