Облачно
Облачно / Дарик Габрово, архив

 По-значителна облачност ще се задържи над Централна и Източна България. Преваляванията и в югоизточните райони ще спрат, по-късно и облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне, само по брега на морето ще е до умерен. Максималните температури в повечето места ще са между 18 и 23 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, значителна преди обяд. В крайните южни райони в сутрешните часове е възможно да превали дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса . Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините в Западна България ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над Източна Стара планина и Родопите. На места в източните Родопи е възможно да превали. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър от изток-североизток. Максималната на 1200 метра ще бъде около 12, на 2000 метра - около 7 градуса.

Във вторник и сряда времето ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса, а максималните - между 19 и 24 градуса.