Левски се провали отново, пак в най-важния момент
Левски се провали отново, пак в най-важния момент / БГНЕС

Левски отново се спъна в най-важния момент. „Сините“ загубиха заслужено от ЦСКА, тъй като играха, умрели от страх. Цяла седмица се говореше за това, че когато единият тим е с по-малко точки, другият печели. Така стана и този път. Случи се, защото футболистите на Левски не могат да бъдат в ролята на фаворити. Те не могат да печелят, когато е горещо и се иска нещо повече. Така беше в Сараево, така стана и с ЦСКА.

Съботният провал на Левски и неговото ръководство се случи в най-кривия момент. Сега Лудогорец има всички шансове да се откъсне, а „сините“ ги чака гостуване в Разград. Провал в шампионата ще означава, че за пореден път Левски се е провалил със селекцията. Най-добре е на „сините“ да им бъде забранено да се занимават повече с тази дейност.

Какъв е смисълът от взимане на скъпи футболисти, като те винаги се оказват провал. Опоку, Ели, Прохазка, Марсиньо...много пари в кофата за боклук. Жоао Силва и ситуацията с него е пълен фарс. Второто място е гарантирано и с близнаците Цоневи и Антонио Вутов, за това съм готов да се обзаложа.

Илиан Илиев трябваше да избере по-смел състав от този, но явно сам не вярваше в своите. Прохазка на крилото си беше чист провал, Старокин вместо Пинто, също се оказа грешка. По този начин и двата фланга на „сините“ издишаха. ЦСКА беше тимът с по-голямо желание, а и с малко повече футболни аргументи. Атакуващите футболисти на Младенов бяха с ниво по-добри от тези в синьо. По-бързи, по-технични, по-мотивирани. Карето офанзивни играчи на Левски – Прохазка, Йорданов, Марсиньо и Де Карвальо не разбраха, че се играе дербито на България.

„Червените“ бяха по-обединени в дните преди мача. Левски бе на равнище в това отношение само на ниво публика. „Армейците“ се консолидираха и успяха, въпреки проблемите около клуба им.

Сезонът на Левски и Илиан Илиев става много зависим от един мач, а както вече видяхме, този тим трудно понася на високото напрежение. Гостуването в Разград ще е последен шанс за закачване на хорото. Лудогорец е по-добър от ЦСКА, тоест на Левски му е нужна пълна промяна. Сега пък го чака кръстосан огън, напълно заслужен, заради безобразната му игра в дербито.

Илиан Илиев до този момент се чувстваше добре на „Герена“. Публиката му симпатизираше, но загубата от ЦСКА е нещо, което левскарите трудно прощават. Сега ситуацията става по-различна. Треньорът е длъжен да направи промени. С голяма част от тези играчи нещата ще се получат трудно. Сега е моментът да се даде път на тримата споменати по-горе. Радослав Цонев не е по-слаб от Прохазка, брат му също има качества и самочувствие да носи синята фланелка. Вутов е по-крехък и малък, но на фона на стария и бавен Марсиньо, май няма да има особена разлика. За целта обаче се иска смелост, а дали някой ще я прояви, дали треньорите ще получат необходимото доверие за подобни ходове, трудно е да се каже.

Факт е, че към днешна дата на Левски не му отива да говори за шампионска титла, просто защото няма отбор за това. Най-голямата идиотщина ще бъде през зимата пак да се прави някаква грандиозна селекция. Просто трябва да бъдат махнати тези, които не стават за Левски, а на тяхно място да бъдат пуснати млади и амбициозни момчета.

„Сините“ не бива да променят една от нишките в своята политика. Правенето на терени и обновяването на стадиона трябва да бъдат приоритет, работата на треньора Илиев е да сътвори отбор. На този етап оценките са противоречиви. Две загуби ги правят такива. Тази в Сараево и тази от ЦСКА. Само две, но в най-неподходящите моменти.