Отличиха полицаи спасили жена от изнасилване
Отличиха полицаи спасили жена от изнасилване / netinfo

Полицаи на мeесец септември в поредната церемония, провела се в присъствието на целия личен състав на Районно управление "Полиция" - Руен станаха : старши полицай Кольо Димитров и младши автоконтрольор Салим Салим, служители при "Охранителна полиция" в районното управление. Служителите бяха отличени лично от Директора на ОДМВР - Бургас Комисар Милен Димитров, който им връчи почетна грамота и ги награди с "обявяване на благодарност" и индивидуална парична награда в размер на по 100 лв.

Полицаите са поощрени за това, че на 06.09.т.г. след получен сигнал за направен опит за изнасилване на жена в местност между селата Вресово и Зайчар, общ. Руен, са проявили инициативност и висок професионализъм, като са открили и задържали извършителя на опита за изнасилване, както и второ лице, извършило кражба на дамската чанта на жената, в която е имало 400 лв., три златни гривни, четири златни синджира, два златни пръстена и мобилен телефон на стойност 3 000 лв.
При получаването на почетните грамоти двамата полицейски служители благодариха на своите колеги за екипната работа, както и на Началникът на Районното управление - главен инспектор Пламен Христозов, ангажирайки се и за в бъдеще да продължат да работят професионално и с амбиция да спечелят нова награда за Руенското полицейско управление.