Движение ДНЕС обявява конкурс за млади творци
Движение ДНЕС обявява конкурс за млади творци / DarikNews.bg, архив

Гражданско движение "ДНЕС" обявява конкурс за рисунка, есе или кратък разказ и фотография на тема "Днес ние помагаме", посветен на Деня на християнското семейство - 21 ноември. Основната цел на инициативата е младите хора да разкрият своите познания и чувствителност към житейските човешки ценности - милосърдие, съпричастност, взаимопомощ.

В конкурса могат да участват младежи на възраст от 12 до 25 години - творци с изявен интерес към изящните изкуства, литературата и фотографията. Оригиналност и творчестки подход при представяне на темата ще бъдат водещите критерии при оценка на журито.

В категория рисунка или скулптура творбите ще оценява проф.Константин Денев, преподавател във Факултет по изобразително изкуство във ВТУ. В категория есе или кратък разказ творбите ще оценява доц. д-р Маргрета Григорова, зам.-декан на Филогическя факултет във ВТУ. Фотосите ще оценява фотографът Атанас Марков.

Очаква се в журито да участват и други авторитетни личности в областта на изкуството и литературата.

Крайният сток за предаване на творбите е 12 ноември на адрес гр. Велико Търново, ул. "Марно поле" 4, П. К. 5000 за Движение за национално единство и спасение, или на dnes_vt@abv.bg.

Кандидатите трябва да приложат към творбите и отделен лист с данните си, които включват: трите имена, точен адрес, дата на раждане, учебно заведение, електронна поща/или телефон за връзка, както и кратка биография.

Победителите ще бъдат обявявени на 17 ноември на официалния сайт на ДНЕС. Връчването на наградите ще се състои на 21 ноември на официално тържество във Велико Търново.