Топ 6 на университетите в Италия на изложение в Пловдив
Топ 6 на университетите в Италия на изложение в Пловдив / sxc.hu

Ден на италианското образование ще се проведе в Пловдив. Представители на шестте най-добри университета в Италия ще консултират желаещите да учат в чужбина. Презентации ще направят четири от най-големите университети на Ботуша - University of Rome Tor Vergata, Politecnico di Milano, Universita Cattolica del Sacro Cuore и Istituto Europeo di Design. На изложението ще присъстват и University of Milan и John Cabot University.

Размерът на таксата за обучение в държавните университети в Италия се определя въз основа на семейните доходи между минимум 800 и максимум 3300 евро. Това правило важи и за някои частни институции като Universita Cattolica del Sacro Cuore. Наред с това, академиите и университетите в Италия предоставят на своите студенти различни възможности за финансиране.

Неофициални изследвания посочват, че броят на българите, избиращи да продължат обучението си в Италия, е нараснал с повече от 10 пъти за последните 10 години. В момента по официални данни в Италия българските студенти са повече от 6000.

Събитието се провежда под патронажа на Италианския културен институт в България и Асоциацията на италианските предприемачи в България - Конфиндустрия България. То ще се проведе в понеделник, 15 октомври, в хотел „Тримонциум".