34 обвинителни акта през септември
34 обвинителни акта през септември / netinfo
34 обвинителни акта през септември
57483
34 обвинителни акта през септември
  • 34 обвинителни акта през септември

34 обвинителни акта са внесли в съда през септември обвинителите от Разградско. Най-много - 14 - са делата за престъпления против собствеността.

Общо 43 са наказателните производства, приключени през септември от държавните обвинители в Разградски съдебен район. По пет от тях са внесени в съдилищата предложения за споразумения, а по други четири - за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни наказания.

Разследвани са 46 човека. От тях на подсъдимата скамейка ще седнат 37. Изготвените обвинителни актове са 34. Традиционно най-много са тези за престъпления против собствеността - 14. 12 са за общоопасни престъпления, такива са пожарите, притежанието на незаконно оръжие, разпространението на наркотици, шофирането в пияно състояние и други. 4 са престъпленията против личността, 2 - против стопанството, по едно документно и престъпление против брака и семейството.

От Окръжна прокуратура обявяват, че през септември не са приключвани или възлагани дела и проверки със значим обществен интерес.