Златка призна, че иска да бъде с Багата
Златка призна, че иска да бъде с Багата / снимки: VIP Brother

Вече почти месец Съквартирантите живеят изолирано от реалния свят и нормалния си живот. Това, което ги прави едновременно щастливи и тъжни, е споменът за любимите хора. Това изпитание се оказа особено трудно за Златка, която живее в Къщата с бившия си приятел и спомените за тяхната любов я измъчват. Златка продължава да носи своя приказен костюм, тъй като за нея да се грижи за Багата е не просто мисия, а връщане към голямата споделена любов, която двамата са изживели.

Златка помоли VIP Brother да удължи мисията й да се грижи за Багата, като написа молбата си на лист хартия, с червило и я показа на камерите. В Изповедалнята тя призна, че все още иска да бъде с него, но знае, че това няма как да се случи. Златка твърди, че харесва Благой такъв, какъвто е, дори когато е студен към нея. През сълзи тя разказва как е преживяла новината, че Благой е в болница и защо не е отишла да го види. След откровенията си в Изповедалнята, Златка промени мнението си и помоли VIP Brother мисията й да приключи час по скоро, защото не може да понася повече близостта с бившия си приятел. Самосъжалението й я доведе до нервна криза. Племейтката не можа да спре да плаче и след като честити рождения ден на Благой, отиде в кухнята и каза на Съквартирантите, че се задушава, не може да диша и лявата ръка й е изтръпнала. Другите жени я заведоха в тоалетната, тя припадна пред вратата. Диагнозата "нервен срив", поставена от докторите малко по-късно, само потвърди убеждението на останалите, че Златка все още обича бившия си приятел.

Златка призна че иска да бъде с Багата
netinfo

Къци (на снимката) пък за пореден път стана основна атракция в Къщата, след като превърна леглото си в шатра, за да не настине. Фактът, че той си мери кръвното по няколко пъти на ден и държи да се храни здравословно дразни Съквартирантите и те не престават да му се подиграват. Иван пита другите Съквартиранти дали са виждали друг път човек да носи китара и апарат за кръвно едновременно. Двамата обаче успяха да си изяснят отношенията, след като актьорът попита Къци с какво точно го дразни. Но шегите с Къци продължиха и останалите мъже не го оставиха да спи.

Междувременно VIP Brother е подготвил нова мисия за Съквартирантите, а те ще трябва да се борят да станат световно известни звезди. По време на новата им задача виповете ще бъдат разделени на четири формации, които ще се изявят в различни музикални стилове. VIP Brother разпредели групите по следният начин: Мариана, Орлин, Люси и Камелия ще са поп-бандата „Спайс ейнджълс". Фънки, Иван и Никол ще бъдат рокаджиите от „Пинк пърпъл". Николай, Юлиан и Кристина ще са известните в цял свят оперни тенори „Тримата тенори". Бони, Златка, Багата иКъци ще бъдат българската фолк формация „Оркестър Брадари". Изпълненията им ще бъдат качени като видеа на сайта на VIP Brother по време на предаването в петък вечер. Зрителите ще могат да гласуват за изпълнението, което харесват най-много, като с техните гласове ще бъде избран и отборът победител. Гласуването ще продължи от началото на предаването - петък, до 22.00 часа същата вечер. В рамките на два часа отборът, събрал най-много харесвания,ще бъде обявен за победител и ще получи редица звездни привилегии, а членовете на изгубилите отбори ще трябва да спят в двора на Къщата и да се държат като истински фенове.