Мажоретките на Свиленград трети в Европа
Мажоретките на Свиленград трети в Европа / netinfo

Мажоретният състав на Свиленград се завърна с бронзови медали от 16-то Европейско първенство за мажоретки, провело се в град Селестат, Франция. Момичетата постигнаха престижното трето място в дисциплината „Традиционален корпус". В другата дисциплина - „Параден корпус", заеха шесто място. В състезанието участваха отбори от 11 държави, сред които Норвегия, Швейцария, Франция, Чехия, Англия, Румъния и други.

Мажоретките на Свиленград бяха избрани от Българската спортна федерация батон туърлинг и мажоретки, за да представляват България като национален отбор на този голям форум, след като показаха най-добри резултати за страната за 2012 година.

За пътуването и представянето си във Франция мажоретният състав получи подкрепа и финансова помощ от кмета на общината инж. Георги Манолов. Днес момичетата посетиха кмета в общинската администрация и лично му благодариха за щедростта и съдействието. Те му подариха сувенири от Париж и се снимаха с него със завоюваната купа от най-престижното европейско състезание в този вид спорт.