Мъж се хвърли под влак на метрото
Мъж се хвърли под влак на метрото / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева
Мъж се хвърли под влак на метрото
57478
Мъж се хвърли под влак на метрото
  • Мъж се хвърли под влак на метрото

Мъж загина след като скочи пред метровлака на станция "Ломско шосе" малко преди 18 часа, съобщиха от МВР. Мъжът е влязъл в тунела между двете станции, обясни за Дарик директорът на Метрополитен Стоян Братоев. От МВР уточниха, че става въпрос за самоубийство. Заради инцидента бе преустановено движението на влаковете в участъка "Обеля" - "Ломско шосе". Огледът приключи късно вечерта и движението бе възстановено.

Инцидентът е станал около 17:30 часа в участъка, който е над земята, обясни Стоян Братоев: „Слязъл е заедно с всички пътници, но вместо да излезе се е мушнал отзад в тунела, независимо, че натам вратата е заключена. Той не е минал през вратата, а е скочил на релсовия път. Пътници нямат работа в тунела, за това винаги предупреждаваме. Общите впечатления на полицаите са, че е с мръсни дрехи. Има информация и че е бил пийнал вероятно, на камерите се вижда, че залита".

Недоволни граждани разказаха, че повече от час никой не ги е уведомил за случилото се и че трябва да потърсят друг транспорт. „Чакам от 18.30 часа. Не казват, само ходят нагоре-надолу, питат един, казва: Ще дойде. Друг казва: Не знам, спасявайте се. Къде да се спасявам, какво да хващам?", чудеше се пътничка в метрото. Друга жена разказа защо е ядосана: „Ядосах се, защото не ми дадоха никаква информация. Дадох си левчето, дадоха ми билетчето и: Оттук ще минете, защото.... Аз половин час стоя тук". Друг пътник пък сподели: „Не знаем за какво е. Багажът ми е тежък, не знам".

Въпреки видеонаблюдението според разследващите дежурният в този момент не е гледал мониторите. Не е ясно защо това се случи, каза Огнян Георгиев началник на експлоатацията на метрото: „Видели са как пада на контактните релси и след това влакът го прегазва. Той е почти разчленен".