Александра Стан пред Дарик за успеха на румънския поп
Александра Стан пред Дарик за успеха на румънския поп / netinfo

Румънката Александра Стан е световната звезда в "Ники Кънчев Шоу" по Дарик тази седмица. 23-годишната изпълнителка, която нашумя с хитове като Mr. Saxobeat и Get Back (ASAP), гостува в София през септември. С нея разговаря Андрей Банковски.

Андрей Банковски: Здравейте, госпожице Стан. Как се случи така, че станахте международна звезда за три години?

Александра Стан: Определено Mr. Saxobeat беше песента, която ме вкара в класациите и имах огромен късмет. Това беше много добър момент в моя живот.

Как си обяснявате успеха на румънската поп музика в последните години?

След успеха на Озон, Инна и другите всички в Румъния, както и продуцентите станаха по-амбициозни и конкурентноспособни, започнаха да опитват да стават все по-добри. Ние създадохме собствен стил, нашия румънски поп и мисля, че този стил музика стана много успешен в Европа.

Запозната ли сте с българския поп и защо според Вас българската поп музика не е толкова успешна колкото румънската поп музика?

Не съм особено запозната с Вашите певци. Знам единствено едно русо момиче, което не пее точно поп, а нещо по-балканско. Не знам много за българските изпълнители, но имам чувството, че пеете основно на български и това Ви пречи да постигнете по-сериозен международен успех. Ние пеем повечето си песни на английски и може би затова се получава така.