Свилен Нейков: Ахилесовата пета на спорта е базата
Свилен Нейков: Ахилесовата пета на спорта е базата / DarikNews
Свилен Нейков: Ахилесовата пета на спортна е базата
57475
Свилен Нейков: Ахилесовата пета на спортна е базата
  • Свилен Нейков: Ахилесовата пета на спортна е базата

Нова училищна спортна база- лекоатлетическа писта, 4 игрища за бадминтон с изкуствена настилка и ремонтирания физкултурен салон на ОУ „Алеко Константинов” откри днес  министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. 250 000 лв. е стойността на строително-ремонтните дейности, осигурени по програма на министерството и съфинансирани с 24 000 лв. от общинския бюджет. 730 са учениците на „Алеко Константинов”, като голяма част от тях днес се включиха в спортните игри на новата база, старта за които даде министър Нейков.

Свилен Нейков Ахилесовата пета на спорта е базата
netinfo

Това е придобивка за всички граждани на Димитровград, подчерта кметът Иво Димов и не скри, че има сантимент по отношение на ОУ „Алеко Константинов”, където учат и двете му деца. Той подчерта, че пистата и игрищата за бадминтон в двора му са първото подобно спортно съоръжение, изградено на територията на област Хасково по тази програма на министерството.

Идеята за този проект бе продиктувана от успехите на училищния клуб по бадминтон на републиканско ниво, припомни председателят на местния парламент Стефан Димитров. Клубът е създаден през 2005 г. и има своите значими постижения, категорична бе и Дорина Желязкова- директор на училището.

Свилен Нейков Ахилесовата пета на спорта е базата
netinfo

Спортните бази са основна задача на министерството и ще продължим да реализираме плановете, които заедно с кмета Иво Димов сме начертали за вашата община, каза министър Нейков. По-късно той поясни, че става въпрос за мащабна реконструкция на спортна зала „Младост”, проект за която ще подготви общината. По груби изчисления това ще коства не по-малко от 500 000 лв., коментира кметът Иво Димов. Днес той запозна министър Нейков и с плановете за закрит многофункционален басейн в Димитровград.

По-късно в зала „Гросето” министър Свилен Нейков се срещна с представители на спортни клубове от Хасково и Димитровград, след което посети и спортна зала „Младост”. Сред коментираните теми бяха възможностите за финансиране на спортните клубове и подобряване на базата им. Ахилесовата пета на спорта е базата, призна министър Свилен Нейков. Акценти от срещата чуйте в звуковия файл.