Мъж, ползвал чуждa лична карта, отива в затвора
Мъж, ползвал чуждa лична карта, отива в затвора / Sofia Photo Agency, архив

37-годишен мъж от Сливен ще лежи в затвора за това, че незаконно си е послужил с чужди документи - лична карта и шофьорска книжка. След постигнато споразумение Варненският районен съд  наложи на мъжа  наказание от 5 месеца затвор при първоначален строг режим.

На 1 март тази година при проверка в централната част на Варна сливналията представил на полицаите лична карта и свидетелство за правоуправление заедно с контролен талон, издадени на името на друг човек. Едва след като бил отведен в сградата на полицията и при оформянето на книжата по задържането му, той признал, че се е представил с чужди документи за самоличност и съобщил истинското си име. Подсъдимият ползвал чуждите удостоверения, тъй като знаел, че се издирва за извършени престъпления. Според назначената съдебно-техническа експертиза по делото въпросните лична карта и шофьорска книжка, издадени на чуждото име, са истински документи, но са били обявени за невалидни.        

37-годишният мъж е осъждан многократно за различни престъпления. Съдебният акт не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.