Представиха пиесата „Седем изстрела в далака
Представиха пиесата „Седем изстрела в далака / Общински пресцентър Нова Загора

Пиесата „Седем изстрела в далака" от Марио де ла Мунти, в изпълнение на театрален състав при НЧ „Напредък  - 2001" напълни театралния салон в Нова Загора

Премиерата е подготвена специално за празника на града и е част от програмата по повод Петковден - денят на Нова Загора. С първото й предпремиерно представяне на фестивала на камерните театри през юни тази година, театралният състав спечели първа награда  на Дора Люцканова за ролята на Дороти и трета награда на Добрина Баджакова за ролята на София.

Театралите бяха подготвили изненада и за тези, които вече бяха гледали пиесата - за първи път на сцената се качиха двама нови герои - комичните Колумбина и Арлекин от траурна агенция, представени от Руси Борисов и Теодор Пенев.

Тайните на доброто италианско семейство, „точните" попадения на седемте изстрела в далака, прелестите на мадам Софи и елегантността на благочестивата Дороти, италианският темперамент на ревнивия Икеле и танците на  стария ерген Ванини разсмиваха публиката през цялото време и я държаха нащрек - станаха ли седем седемте изстрела в далака.