Община Свиленград спечели финансиране от ОПАК
Община Свиленград спечели финансиране от ОПАК / netinfo

Община Свиленград  в партньорство с община Любимец спечели финансиране от ОПАК - приоритетна ос „Добро управление",  за проекта си „Укрепване на административния капацитет и по-ефикасно управление в общинските администрации на Любимец и Свиленград". Стойността на проекта е 199 770  лева безвъзмездна финансова помощ. Той ще се изпълнява 18 месеца. Водещата организация е Община Свиленград.

Целта е да се  подобрят организационните и работните процеси,  да се оптимизира структурата на администрацията и да се повиши  ефективността от нейната работа. Чрез функционален анализ съгласно Единната  методология за функционален анализ ще бъдат  идентифицирани проблемни области и ще се  приложат механизми, които да доведат до подобрена координация,  по-ефикасно управление на общинските структури и оптимално използване на ресурсите. Ще бъдат определени  мерки за оптимизация на процеси и процедури  и за подобряване на разработките  и изпълнението  на общинските програми за развитие. Като резултат от проекта се очаква подобрена организация, работни процеси и координация на общинските администрации, подобрена ефективност, ефикасност и икономичност от дейността им.

 

Дейностите по проекта предвиждат сформиране на 8 работни групи - по 4 във всяка община,  и провеждане на работни срещи  за обсъждане на индивидуални работни планове, длъжностни характеристики и роли в организационната структура, разработка на ръководства,  наръчници и системи за подобряване на работните процесите и координацията.