Акага свирят  за празника на Сливен - Димитровден
Акага свирят за празника на Сливен - Димитровден / Дарик Сливен, Архив

С изложба на  Представителството на Съюза на българските художници в Сливен ще започнат проявите по повод празника на Сливен - Димитровден. Изложбата ще бъде открита на  12 октомври от 17.00 часа в галерията на СБХ, на улица „Шипка" 6 в София .

Културният календар на празниците продължава с Държавно първенство по тенис на маса и бадминтон за спортисти с увреждания, който ще се проведе на 13 октомври в Сливен.

От 15 до 17 октомври кметът на община Сливен инж. Кольо Милев ще бъде почетен патрон на честванията  на 70-та годишнина от създаването на Организацията на слепите в града и на 20-та годишнината от създаването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за незрящи - Сливен, съобщи заместник-кметът по „Хуманитарни дейности" Иван Славов.

Тържествата тази година са посветени на 190 години от рождението на Добри Чинтулов. В негова чест на 24 октомври ще бъде открита документална изложба от фонда на библиотека „Зора".

По случай празникът на Сливен общинска администрация е подготвила богата програма за гражданите и гостите на града.

На сцената на ДТ „Стефан Киров" на 25 октомври от 18.00 часа те ще имат възможност да видят връчването на наградите на община Сливен за 2012 година, а от 19.30 часа, церемонията ще продължи с концерт на група „АКАГА".