Славчо пише двойка на Тотев
Славчо пише двойка на Тотев / netinfo

Обещаният златен дъжд от пари за Пловдив от страна на правителството се оказа само жълти стотинки. Затова от НИЕ пишат първата двойка на управлението на Иван Тотев. Градът дава на държавната хазна над 1 милиард лева годишно, а насреща в бюджет 2013 получава някакви 460 000 лева повече от миналата година за капиталови разходи, обясняват от НИЕ.

Прословутите 7 милиона увеличение в държавния бюджет за Пловдив всъщност са пари, които общината превежда за заплати и издръжка на администрацията, защото има увеличения на заплатите. В по-голямата си част те ще отидат по перо образование, защото има увеличение от 5% на издръжката на учениците, които в града са над 30 000.

Това не са реални пари, които можеш да вложиш в инфраструктура или други дейности за развитие на града, коментират от партията. Държавната субсидия за Пловдив през миналата година е била 553 000 лева, за 2013 ще бъде 1 милион и 15 хиляди лева, тоест с 460 000 повече за капиталови разходи. Според НИЕ това означава единствено, че Пловдив влиза в застой и развитие на града няма да има.