ВИДЕО: Рома с първа домакинска победа за сезона, Тоти с брилянтна асистенция
ВИДЕО: Рома с първа домакинска победа за сезона, Тоти с брилянтна асистенция / Reuters

Играчите на Рома най-сетне прекъснаха серията си без победа на „Стадио Олимпико“ от началото на сезона, като победиха с 2:0 гостуващия Аталанта. Срещата от 7-ия кръг обаче не протече никак гладко за възпитаниците на Зденек Земан, които с голяма доза шанс регистрираха първата си суха мрежа за сезона.

За статистиката тя е втора след 3:0 над Каляри, но тогава Италианската футболна федерация присъди служебна победа на „римските вълци“, а мачът от 4-ия кръг не се игра заради неуредиците около стадиона на сардинците.

Две от звездите на отбора – Даниеле Де Роси и Пабло Освалдо попаднаха в групата за мача, но останаха на резервната скамейка, което до известна степен наруши баланса в лагера на домакините.

В Рим феновете бяха на крачка да започнат с освирквания към отбора, след като в първия половин час Херман Денис на два пъти се оказа очи в очи със Стекеленбург, но пропусна.

След това Федерико Пелузо стреля с глава, но отново шансът покри домакините.

Тъкмо тогава в ролята на спасител влезе Франческо Тоти, който с изключително подаване изведе Ерик Ламела на стрелкова позиция и младият аржентинец взриви трибуните.


Gol Lamela Roma 1-0 vs Atalanta by fontes31

През втората част „джалоросите“ значително подобриха изявите си и изцяло контролираха събитията на терена. Закономерно това доведе и до втори гол във вратата на Консигли, като този път точен бе американецът Майкъл Брадли.

С успеха Рома се изкачи до 5-ата позиция с 11 точки, докато Аталанта върви стремително надолу и вече е 17-и с 5 точки.