Монтана лесно повали Пирин ГД като домакин
Монтана лесно повали Пирин ГД като домакин / снимка: Sofia Photo Agency

Монтана изигра изключително силен мач срещу Пирин Гоце Делчев в 8-ия кръг на А група и заслужено триумфира с класическото 3:0. Успехът позволи на тима от Северозападна България да изпревари днешния си опонент във временното класиране.

Головете за домакините отбелязаха Димитър Воденичаров и Мирослав Антонов преди почивката, а през втората част Деян Христов оформи крайният резултат. Гостите от Юга пък показаха много малко футболни аргументи в своя полза, като позволиха на домакините на четири или пет пъти да изведат свой футболист сам срещу вратаря.

Срещата започна с минута мълчание в памет на внезапно починалия изпълнителен директор на Монтана Иван Костов.

Още от началото обаче домакините ясно показаха, че ще гонят трите точки в двубоя и в 5-ата минута капитанът Мирослав Антонов намери добре Георги Пашов в наказателното поле, а съотборникът с мощен шут разтресе левия стълб.

В 12-ата минута Димитър Воденичаров проби по левия фланг, влезе в наказателното поле и шутира, но далеч от вратата. Две минути по-късно и Деян Христов реши да пробва рефлекса на Абди Абдиков, но и неговият удар не попадна в очертанията на вратата.

В 24-ата Пирин получи правото да изпълни пряк свободен удар на 20 метра от вратата. Одза стреля в стената, след това удар опита и Фиданин, но неговото изпълнение срещна тяло на бранител.

Секунди след това Воденичаров пропусна уникален шанс да открие. Мирослав Антонов отново влезе в ролята на плеймейкър и с хубав извеждащ пас остави крилото очи в очи с Абдиков, но последвалият удар излезе в аут.

Все пак натискът на Монтана даде резултата в 27-ата минута, когато Воденичаров получи топката отляво, проби в наказателното поле и с плътен удар в долния ъгъл вкара за 1:0.

В края на полувремето възпитаниците на Атанас Джамбазки стигнаха до още един гол. В 40-ата минута младежкият национал Георги Пашов пробва центриране отдясно, но то бе блокирано от защитник на Пирин. Топката обаче отново отиде при него и от втори опит той намери Миро Антонов сам на празна врата, а нападателят без проблеми прати топката в мрежата.

Монтана не показа никакви признаци на отпускане след почивката и бързо-бързо стигна до трети гол. Воденичаров записа прибави и асистенция към гола си, след като изведе на метри от вратата Деян Христов, а халфът лесно реализира.

В 77-ата минута резервата Атанас Чепилов можеше да направи разгрома пълен, след като бе изведен сам срещу Абдиков, но не успя да реализира.

Класическият резултат означаваше, че Монтана се изстреля до 7-ата позиция с 10 точки, докато Пирин отстъпи до 12-ото място с 9.