Левски привлече Даниела Петева и още четири нови
Левски привлече Даниела Петева и още четири нови / Sportsimages

Женският баскетболен тим на Левски ще изглежда съвсем различно през новия сезон. В тима са привлечени Даниела Петева, Нели Пашева, Александра Кънчева, Ралица Василева и Емилия Янчева. Освен това с отбора на „сините” тренират Сара Маринова и Мария Рангелова, но предстои подписване на договори с последните две. От миналогодишния отбор в състава ще бъдат Виктория Стойчева, Христина Иванова, Тонка Тенчева, Мария Светославова и Ивана Петрова. Старши треньор на отбора и тази година ще бъде Стефан Михайлов, съобщава клубният сайт на тима.

Даниела Петева изигра последните два сезона в Испания и е смятана за една от най-талантливите български състезателки в момента. Родената през 1989 година баскетболистка идва от испанския Арксил Понтеведра, където в миналогодишния шампионат правеше по 19.5 точки, 4.3 борби, 1.3 асистенции и 1.5 отнети топки за 26 изиграни срещи. Преди да замине в чужбина Петева защитаваше цветовете на русенския Дунав.

Нели Пашева е на 31 години и има сериозен опит в българския шампионат. Тя е играла за Лукойл Нефтохимик, Берое 07 и Славия, а междувременно изкара една година и в полския ЛСК Лодз. Последният сезон й беше доста успешен, след като завърши в челната петица на реализаторите в шампионата с 18.8 точки на мач. Освен това тя бе и четвърта по асистенции със средно по 4.6 завършващи подавания.

Игралата в Рилски спортист и Миньор Перник Ралица Василева засилва подкошието. Родената през 1985 година баскетболистка също игра в чужбина за последно, но избра "синия" клуб за този сезон.

След като приключи образованието си в Щатите Емилия Янчева придава дълбочина на състава на отбора. Талантливата баскетболистка е родена през 1989 година в семейството на баскетболните родители Албена и Янко Янчеви. Привличането й в клуба може да се смята и за завръщане в него, тъй като тя е била част от Левски преди няколко години.

В отбора на Левски през новия сезон ще бъде и Александра Кънчева, която носи екипа на Дунав Русе през последните две години. С голяма заслуга за успехите на русенския тим в последно време се надяваме чаровната баскетболистка да бъде фактор в шампионата и със "синия" екип. През миналата година Кънчева игра 34 мача за Дунав Русе и в тях вкара по 6 точки и хвана по 2.9 борби за 23.5 средно на среща.

Жените ще изиграят три контроли през тази седмица, които ще бъдат основна репетиция на отбора преди началото на шампионата. Той стартира на 13 октомври, когато Левски посреща новака в групата Хасково 2012. Преди това в сряда от 16.00 часа в Самоков Левски ще гостува на Рилски спортист, на следващия ден - четвъртък от 17.30 часа в зала "Универсиада" отборът посреща Монтана 2003, а в събота от 17.30 се връща визитата на последния тим в едноименния северозападен град.