Джерард нареди на Суарес да стисне ръката на Евра
Джерард нареди на Суарес да стисне ръката на Евра / Reuters

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард каза на своя съотборник на Луис Суарес да стисне ръката на Патрис Евра преди днешния сблъсък с Манчестър Юнайтед. Големите съперници излизат на „Анфийлд“ днес от 15,30 часа българско време.

Всичко това е продължение на историята от миналия сезон, когато уругвайският национал бе наказан за 8 мача заради расистки обиди срещу крайния бранител на „червените дяволи“. След изтърпяването на санкцията нападателят отново раздуха скандала, след като отказа да поздрави Евра на традиционното ръкостискане преди двубоите от Висшата лига.

Затова на днешният ден, когато ще бъде почетена паметта на 96-те жертви от „Хилзбъро“, Джерард иска да избегне нови грозни сцени и е инструктирал Суарес как трябва да постъпи. „Мисля, че те двамата могат да бъдат ключът“, сподели 32-годишният халф. „Ръкостискането е преди началото на мача и те трябва да поемат отговорност, като стартират деня в добро настроение.“

„Ще говоря със Суарес и моят съвет ще бъде да подаде ръка и да продължи напред. Оттам насетне решението е негово. Разбира се, че ще го направи. Ще ми се да мисля, че ще остави всичко зад гърба си“, добави Джерард.