Световният шеф на панаирите: Кризата в Европа е най-тежка
Световният шеф на панаирите: Кризата в Европа е най-тежка / netinfo

Кризата в Европа е най-тежка и ще продължи още дълги години, това заяви президентът на Международната асоциация на изложбената индустрия(ЮФИ) Ари Бриенен, който е на посещение в Пловдив. Той ще присъства на утрешното откриване на Международния технически панаир, на който ще се проведат и редица събития, отбелязващи 120 години от първото изложение под тепетата. Кризата в Европа ще продължи още няколко години, докато в момента се развиват пазарите в Южна Америка и Азия, каза още той.

ЮФИ е световна организация, обединяваща около 600 изложбени центъра в 86 държави от целия свят. Пловдивският панаир е важен партньор и един от най-старите, приет в асоциацията през далечната 1936-а година. Директорът на Международен панаир - Пловдив Иван Соколов пък разкри, че се водят преговори за сътрудничество с „Нидерландски кралски панаири" за активно участие в селскостопанското изложение „Агра". Ари Бриенен е директор на фирмата от Холандия, която е една от най-развитите страни в земеделския сектор.

Есенният технически панаир се открива утре. На церемонията по откриването ще присъстват освен Ари Бриенен, също и премиерът Бойко Борисов. Панаирът ще продължи до 29 септември.