ВИДЕО: Арсенал взе своето от Монпелие, Шалке удари Олимпиакос
ВИДЕО: Арсенал взе своето от Монпелие, Шалке удари Олимпиакос / Reuters

Арсенал победи Монпелие с 2:1 на „Стад дьо ла Мосон“ в първи мач от Група B в Шампионската лига. Домакините поведоха в резултата в началото на първото полувреме, но малко по-късно в разстояние на две минути „артилеристите“ обърнаха резултата.

В другия мач от потока, Шалке победи като гост Олимпиакос с 2:1.

Във Франция за домакините Мапу Янга-Мбия и Реми Кабея се завърната в състава, след като пропуснаха загубата от Реймс през уикенда. Заместникът на Оливие Жиру Емануел Херера обаче е оставен извън стартовите единадесет, заради слабото начало на сезона.

За „топчиите“ именно Жиру започва като титуляр срещу бившия си клуб, който напусна през лятото, за да поеме към Англия. Вито Маноне е титуляр на вратата на Арсенал, където заема мястото на контузения Войчех Шчешни. Италианецът обаче няма допуснат гол в двата си мача от началото на сезона.

Домакините успяха да поведат в резултата след по-малко от десет минути. Юнес Белханда вкара технично от бялата точка за 1:0 в 9-та минута. Малко преди това французите получиха правото да изпълнят дузпата, след като Томас Вермаален свали в наказателното поле именно Белханда.


szólj hozzá: Montpellier - Arsenal (1:0) Belhanda (PG)

Радостта на домакините трая кратко, след като след много добра атака, с по едно докосване, топката се озова в Лукас Подолски, който хладнокръвно от границата на наказателното поле вкара за 1:1.


szólj hozzá: Montpellier - Arsenal (1:1) Podolski

Две минути по-късно, в 17-та минута, нов бърза атака за „топчиите“ изведе Жервиньо на отлична позиция и от два метра футболистът на англичаните не сбърка за 2:1 в полза на гостите.

До края на полувремето повече голове не паднаха. В началото на втората част, в 55-та минута, домакините имаха страхотен шанс да изравнят резултата, но техничният удар на Реми Кабела срещна напречната греда. В крайна сметка Арсенал взе успеха с 2:1.


szólj hozzá: Montpellier - Arsenal (1:2) Gervinho

В другия мач точни за Шалке бяха Хьоведес (41') и Клаас Ян Хунтелаар (59'). За домакините вкара Абдун (58'). Хунтелаар имаше възможност да увеличи преднината на „кралско сините“, но изпусна дузпа в 61-та минута.