ВИДЕО: В истинскo бижу Реал обърна Сити, Борусия взе своето от Аякс
ВИДЕО: В истинскo бижу Реал обърна Сити, Борусия взе своето от Аякс / Reuters

В истински спектакъл на „Сантиаго Бернабеу“ Реал Мадрид победи с 3:2 Манчестър Сити в първи мач от Група D на Шампионската лига. На два пъти „гражданите“ излизаха напред в резултата, и на два пъти „белия балет“ изравняваше. В крайна сметка Кристиано Роналдо реши двубоя и донесе успеха за своите.

Две промени направи Жозе Моуриньо в стартовия си състав в сравнение с отбора, който загуби от Севиля през уикенда. Микаел Есиен изигра първия си мач с екипа на „белия балет“ от периода под наем. Той зае мястото на Месут Йозил. Другата изненада бе включването сред титулярите на младия френски бранител Рафаел Варан на мястото на оставения на пейката Серхио Рамос.

За Сити, сръбският защитник Матая Настасич направи своя дебют след трансфера си от Фиорентина през лятото. Той зае мястото на Джолеън Лескът. Нападателят Серхио Агуеро бе заел своето място на пейката, след като досега се възстановяваше от контузия. Гарет Бари се завърна в средата на терена, след като се бе оправил от стомашен проблем.

Срещата започна със сериозен натиск в полза на домакините, които отправиха няколко шута към Джо Харт чрез Кристиано Роналдо, но английският страж показа класа и опази вратата си суха.

В 34-та минута Самир Насри получи контузия и играта бе спряна временно. В крайна сметка френското крило не успя да продължи двубоя и бе заменен от Александър Коларов две минути по-късно.

Пет минути преди почивката, Гонсало Игуаин имаше отлична възможност да вкара, но от границата на вратарското поле засече от въздуха, но топката мина над напречната греда. Минутка по-късно Анхел Ди Мария стреля технично, топката като по чудо не влезе във вратата на Харт.

Гостите имаха едно по-сериозно положение през първото полувреме, но след грешно решение Яя Туре не можа да намери свои съотборник и до удар към Икер Касияс така и не се стигна.

Няколко минути след като замени Давид Силва Един Джеко откри резултата. Може би противно на логиката, но „гражданите“ откриха след страхотна контра, Яя Туре напредна, след което намери босненеца, той навлезе в наказателното и с техничен удар по тревата вкара за 1:0 в полза на гостите.


szólj hozzá: Real - Manchester City (0:1) Dzeko

След гола си, „небесносините“ погледнаха по-смело към вратата на англичаните и пропуснаха на два пъти да увеличат предната си.

Логичното все пак се случи и Реал Мадрид изравни. В 76-та минута Марсело стреля много технично в наказателното поле, топката рикошира леко в Александър Коларов, а Джо Харт нямаше никакъв шанс и топката се оплете в мрежата зад него за 1:1.


szólj hozzá: Real - Manchester City (1:1) Marcelo

В 85-та минута, след като преди това се редяха атаки към двете врати, Сити отново излезе напред в резултата. Александър Коларов с директен удар от пряк свободен удар вкара за 2:1 в полза на англичаните.


szólj hozzá: Real - Manchester City (1:2) Kolarov

Само две минути по-късно, Карим Бензена напомни за своя гений, и с удар между трима от границата на наказателното поле вкара за 2:2.

Малко по-късно след бърза контра, Роналдо имаше отлична възможност да вкара, стреля от зоната на дузпата, но Джо Харт за пореден път показа класа и спаси.


szólj hozzá: Real - Manchester City (3:2) Ronaldo

Драмата на „Бернабеу“ бе пълна, след като Кристиано Роналдо с марковия си коварен изстрел вътре в наказателното поле излъга Харт за 3:2 в полза на Реал Мадрид.

В другия мач от потока, Борусия Дортмунд победи Аякс трудно с 1:0. В 87-та минута Робърт Левандовски донесе успеха за своите. В 57-та минута пък Матс Хумелс изпусна дузпа.


szólj hozzá: Borussia Dortmund vs- Ajax